Vloercoatings hebben inmiddels een lange historie en de geschiedenis leidt daarbij terug naar de toepassing in de industriële branche. In het verleden werden deze naadloze vloeren vooral gebruikt in bijvoorbeeld industriële loodsen en fabriekshallen. Vloercoatings zijn namelijk zwaar te belasten en vooral de epoxycoatings. Naast de zware belasting geldt dat vloercoatings vloeistofdicht zijn en bestand zijn tegen chemicaliën. Het slijtvaste karakter van vloercoatings en de vele toepassingen hebben ertoe geleid dat er tegenwoordig in allerlei situaties voor dit type vloer wordt gekozen.

Ontwikkeling door de jaren heen

Er zijn allerlei ontwikkelingen geweest vanaf de eerste toepassing van vloercoatings tot vandaag de dag. Kunsthars vormt nog altijd de basis van vloercoatings, waarbij er door de jaren heen een veel breder toepassingsgebied is gekomen. Hierdoor zijn er niet alleen maar meer fabrieken die vloercoatings als vloerafwerking hebben liggen, maar ook scholen, ziekenhuizen, kantoren, showrooms, zwembaden en winkels. Bovendien zijn er speciale vloercoatings die toe te passen zijn in woningen.

Wat is vloercoating?

Kunsthars is het bestanddeel van vloercoating en daar zijn verschillen soorten van, namelijk polyurethaan en epoxy. De vloercoating is te zien als een dunne laag die de ondergrond beschermt en in een moderne en strakke uitstraling voorziet. Het is een vloer die aan te brengen is op allerlei ondergronden, van egaline tot anhydriet en van beton tot cement.

EP en PU vloercoatings

EP vloercoatings zijn vanaf het ontstaan tot en met het heden perfect om te gebruiken voor industriële toepassingen, zoals in magazijnen en productiehallen. PU vloercoatings zijn zachter en zijn goed voor toepassing in kantoren, winkels en woningen om op bestaande coatings of gietvloeren aan te brengen. Het is ook een perfect middel om verkleuring van gietvloeren tegen te gaan. Verder zijn vloercoatings vandaag de dag zover ontwikkeld dat er allerlei extra eigenschappen toe te voegen zijn, zoals antislip of brandvertragende eigenschappen.

Pin It on Pinterest